Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Απίθανη Ελλάδα !!!

Οι προνομιούχοι κρατικοδίαιτοι με μισθούς 5000 ευρω


Μετά τις μειώσεις μισθών και στον ιδιωτικό τομέα, τις μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και όλα τα χαράτσια που γονατίζουν μισθωτούς και συνταξιούχους, θα έλεγε κανείς πως είναι αδύνατον να υπάρχουν «χρυσοί» μισθοί που λαμβάνουν δημόσιοι λειτουργοί και υπάλληλοι, αφού χρηματοδότες-αιματοδότες του ελληνικού Δημοσίου είναι ο ελληνικός λαός.
Κι όμως!.. Υπάρχουν κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών που σήμερα λαμβάνουν αποδοχές που υπερβαίνουν κατά πολύ τα 5.000 ευρώ μικτά.


Τις κατηγορίες λειτουργών του Δημοσίου και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου των οποίων οι συνολικές μεικτές μηνιαίες αποδοχές υπερβαίνουν το ποσό των 5.000 ευρώ έφερε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης (φωτ.) με έγγραφό του στη Βουλή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, είναι οι εξής: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (πρόσφατα ανακοίνωσε ότι παραιτείται της αποζημίωσης), ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές και γενικοί γραμματείς υπουργείων. Και αν αυτές οι κατηγορίες «χρυσοπληρωμένων» ήταν γνωστές, αποκαλύφθηκαν και κάποιες άλλες για τις οποίες είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι βράζουν στο ίδιο καζάνι με τους κοινούς θνητούς.

Ετσι, «golden boys» είναι και οι πρόεδροι και αντιπρόεδροι των ανεξάρτητων διοικητικών αρχών, οι δικαστικοί λειτουργοί από τον βαθμό του προέδρου Πρωτοδικών και κύριο προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους από τον βαθμό του δικαστικού αντιπροσώπου Α΄ τάξης. Οι διπλωματικοί υπάλληλοι που υπηρετούν στο εξωτερικό, οι γιατροί ΕΣΥ με βαθμό διευθυντή και υπηρεσία άνω των 25 ετών.

Τα μέλη ΔΕΠ πανεπιστημίων και τα μέλη Ε.Π. ΤΕΙ που συμμετέχουν σε ερευνητικά προγράμματα. Οι δήμαρχοι δήμων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, οι γενικοί γραμματείς περιφερειών και αποκεντρωμένων διοικήσεων, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, οι διοικητές ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΔΥΠΕ, ο πρόεδρος του ΕΟΤ, ο γενικός διευθυντής και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής ΟΔΔΗΧ.

Τα στοιχεία γνωστοποιήθηκαν προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει η ανεξάρτητη βουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο βήμα θα είναι να εξεταστεί η μείωση των αποδοχών των υπαλλήλων αυτών των κατηγοριών, στο πλαίσιο της περιστολής των δημοσίων δαπανών.
Πηγή:  pame.gr
Espressonews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου