Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Κουτρουμάνης: Δεν θα μειωθούν οι αποζημιώσεις απόλυσης

 
Επισημαίνοντας πως γίνεται προσπάθεια να μην υπάρξει περαιτέρω μείωση του εφάπαξ, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, διαβεβαίωσε πως δεν τίθεται ζήτημα μείωσης των αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης.
Επανέλαβε ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σενάριο για μείωση των κύριων συντάξεων.
Σε ό,τι αφορά τα καινούργια εφάπαξ ανέφερε πως γίνονται μελέτες που θα αποσαφηνίσουν ποιες πρέπει να είναι οι προσεγγίσεις, ωστόσο
επισήμανε ότι όλα, σε σχέση με τα Ταμεία, θα κριθούν από την πορεία της πραγματικής οικονομίας.
Σχετικά με τις επιπτώσεις του PSI στα Ταμεία, επισήμανε πως οι ζημιές τους από το κούρεμα θα φτάσουν τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ, προαναγγέλλοντας ρύθμιση για κάλυψη των απωλειών.
Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε πως "εάν τα ταμεία ρευστοποιούσαν τα ομόλογα που διακρατούν σήμερα θα εισέπρατταν μόλις το 25% με 30% της ονομαστικής τους αξίας".
"Αν δεν υπάρξει σταθεροποίηση το 2013 θα έχουμε προβλήματα στα ασφαλιστικά ταμεία", υπογράμμισε.
Αναφορικά  με τη διακοπή χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει παρατήρησε ότι είναι απαράδεκτη η επιλογή και η πρακτική που ακολουθούν οι φαρμακοποιοί.
"Το ΙΚΑ δεν χρωστάει, πληρώνει με απόλυτη συνέπεια, ο ΟΓΑ δεν χρωστάει, ο ΟΑΕΕ δεν χρωστάει, ο ΟΠΑΔ χρωστάει παλαιοτέρα ποσά μέχρι τέλους Μαρτίου θα υπάρξει ρύθμιση.
Είναι παράνομη και αντικοινωνική η στάση των φαρμακοποιών να μη δίνουν το φάρμακο στον ασφαλισμένο, θα πάρουμε κάθε μέτρο για να προστατέψουμε τους ασφαλισμένους", τόνισε.
Σε ό,τι αφορά τις "μαϊμού - συντάξεις", επισήμανε ότι το τελευταίο διάστημα έρχονται στο φως στοιχεία και αριθμοί που είχαν γίνει πληγή για τα Ταμεία εδώ και χρόνια.
"Κάποιοι εισέπρατταν μαϊμού - συντάξεις για δύο δεκαετίες. Έχουμε διακόψει 40.000 μαϊμού - συντάξεις μετά την απογραφή. Στον ΟΓΑ, 8.500 συντάξεις ήταν μαϊμού. Θα ζητήσουμε τα χρήματα πίσω. Έχουμε στείλει πολλούς φακέλους στις δικαστικές αρχές, αλλά δεν είναι εύκολη διαδικασία", σημείωσε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.
Από τις διακοπές, όπως ανέφερε, εξοικονομούνται 405 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ενώ προσέθεσε ότι διακόπηκαν και επιδόματα του ΟΓΑ σε 21.000 ανθρώπους που δεν τα δικαιούνταν. "Το σύστημα ήταν διάτρητο", επισήμανε.

Πηγή:   http://news247

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου