Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Τελειωμό δεν έχουν....

Διαγωνισμός-σκάνδαλο στην Πυροσβεστική


Οσμή... σκανδάλου αναδύεται από τη μοναδική προκήρυξη που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα της κρίσης για την πρόσληψη 4.000 άξιων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης. Ο διαγωνισμός για τις 4.000 θέσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα προκηρύχθηκε τον Αύγουστο του 2011 και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, τη Δευτέρα, υποψήφιοι κατέθεσαν ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις, πλαστά πιστοποιητικά σπουδών, ακόμη και διπλώματα οδήγησης-μαϊμού. Από τους 4.000 προσληφθέντες, περισσότεροι από
600 εκτιμάται ότι βρέθηκαν παράτυπα στις λίστες.
Η συμμετοχή ήταν πρωτοφανής, καθώς οι αιτήσεις που κατατέθηκαν ξεπέρασαν τις 27.000. Και ενώ ο διαγωνισμός έγινε με αντικειμενικά κριτήρια και για πρώτη φορά με τη συμμετοχή εκπροσώπου του ΑΣΕΠ στην Κεντρική Επιτροπή, στην πορεία αποδείχθηκε πως πολλοί διέθεταν «φαινομενικά» τα κριτήρια που παρουσίαζαν στην αίτησή τους. Από τον έλεγχο των δικαιολογητικών πολλά αποδείχθηκαν ψευδή, ενώ στα γραφεία του ΑΣΕΠ υποβλήθηκαν ενστάσεις από «κομμένους» που κατήγγειλαν φαινόμενα παρατυπιών από συνυποψηφίους τους.
Η αντίδραση των υπευθύνων ήταν άμεση. Ήδη, περισσότεροι από 150 μη άξιοι έχουν αποταχθεί από τις σχολές, στις οποίες ήδη φοιτούσαν από τα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ ο συνολικός αριθμός αυτών που βρέθηκαν παράτυπα στις λίστες των επιτυχόντων υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τους 600 - ψίθυροι αναφέρουν πως ο αριθμός μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 1.000 άτομα.
Οι περισσότερες παρατυπίες αφορούν σε πιστοποιητικά στρατολογικής κατάστασης, άδειες οδήγησης, ποινικά μητρώα, πιστοποιητικά που πιστοποιούν γνώση ξένης γλώσσας ή ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ έχουν υποβληθεί και ψευδή αντίγραφα πτυχίων.

Πηγή:  pathfinder

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου